Nieuw in galerie Sous Terre in Aalsmeer

Op zondag 19 januari presenteert galerie Sous-Terre haar eerste expositie in het nieuwe jaar. Zij is bijzonder verheugd werk te kunnen tonen van drie voor de galerie nieuwe kunstenaars. Er worden glasobjecten van Ruth Houkes, schilderijen van Dorrit Klomp en sculpturen en schilderijen van Hoshyar Rasheed getoond. Daarnaast zijn er bronzen beelden van Wim Kömhoff, een kunstenaar met wie de galerie al jaren samenwerkt. Bij een toost op het nieuwe jaar, uiteraard aangevuld met een hapje, kunt u kennismaken met de kunstenaars. De opening is van 13.00 uur tot 17.00 uur. De expositie loopt tot en met 16 maart 2014. Op zaterdag 18 januari is er gelegenheid tot voorbezichtiging.

Ruth Houkes is afgestudeerd aan de Kunstacademie Maastricht, afdeling Tehatex. Zij is glazenier en als docent verbonden aan het Centrum voor de Kunsten Roermond. Ruth is gefascineerd door glas, de helderheid en de transparantie. Zij vindt het een uitdaging om door verschillende technieken toe te passen een vooraf uitgedacht resultaat te verkrijgen en telkens toch weer verrast te worden door de eigenzinnigheid van het materiaal. Bij Sous-Terre worden met name haar ‘applicaties’ getoond. Dit zijn glasvormen die op elkaar verlijmd zijn. De ontwerpen zijn vergelijkbaar met die voor glas-in-lood. De vormen worden op eenzelfde wijze gesneden en gebrandschilderd. Maar in plaats van in lood te zetten, worden ze in een bad verlijmd op een grote plaat.  Hierdoor ontstaan heldere kunstwerken met diepe en warme kleuren.

Dorrit Klomp heeft haar opleiding genoten aan de Gerrit Rietveld Academie. In de pastels en olieverfschilderijen van Dorrit staan mystieke, krachtige vrouwen centraal. Ze doen denken aan godinnen uit de klassieke oudheid en zijn geschilderd in wervelende lijnen en intense kleuren. De speciale temperatechniek, door haarzelf ontwikkeld, zorgt voor de kenmerkende transparantie in haar werken. Dorrit Klomp exposeert sinds 1987 succesvol  in binnen- en buitenland en heeft vele opdrachten voor bedrijven en particulieren gerealiseerd.

Wim Kömhoff is sinds 1981 actief als beeldend kunstenaar. In klei, gips, was en brons verwerkt Wim zijn eigen emoties, maar hij is ook benieuwd naar de reacties die zijn werk bij de toeschouwer oproept. Zijn beelden variëren tussen abstract en figuratief, zonder ooit hun sierlijkheid te verliezen. Door zijn degelijke, ambachtelijke werkwijze heeft Wim Kömhoff, zoon van een koperslager, het hele proces, van materiaalkeuze en productie tot en met de uiteindelijke vervaardiging en afwerking tot het perfecte beeld, geheel zelf in handen. Hij exposeert in galeries en openbare gebouwen. Ook heeft hij verscheidene opdrachten voor de openbare ruimte uitgevoerd.

Hoshyar Rasheed is in 1971 geboren in Koerdistan. Hij werd al jong gevangen gezet in het Irak van Saddam Hoessein en vluchtte naar Nederland. Hier studeerde hij aan de AKI Kunstacademie in Enschede en aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Hoshyar is inmiddels een gerenommeerd en veelzijdig kunstenaar. Hij exposeert in binnen- en buitenland en heeft diverse prijzen gewonnen. Hoshyar maakt prachtige schilderijen die een raadselachtige wereld laten zien, maar ook tekeningen en sculpturen. Daarnaast zet hij zich als kunstenaar in voor de Koerdische bevolking in zijn geboorteland middels diverse kunstprojecten. Ook in Nederland heeft hij grote opdrachten. Onlangs is het Gerbrandypark in Amsterdam met zijn beelden heringericht tot en sociale ontmoetings- en speelplek voor de bewoners van de wijk.

Galerie en beeldentuin Sous-Terre is open op zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Adres: Kudelstaartseweg 1, 1431 GA Aalsmeer (tegenover de watertoren).