Pittoresk De Schans herbergt ‘Culinair Uithoorn aan de Amstel’ 2014

Op zaterdag 21 juni a.s. vindt, op initiatief van de Lions Club Uithoorn, voor de derde keer ‘Culinair Uithoorn aan de Amstel’ plaats. Door werkzaamheden aan het Marktplein, in verband met de aanleg van de nieuwe Waterlijn, wijkt het culinaire evenement eenmalig uit naar de pittoreske hoek van De Schans.

De parkeerplaats aan De Schans wordt omgebouwd tot een sfeervol, culinair plein dat omzoomd wordt door luxe pagodetenten, waar restaurateurs uit Uithoorn en omliggende gemeenten aan de hand van heerlijke gerechten hun kwaliteit zullen presenteren. Met bijpassende muziek zal ook dit jaar Culinair Uithoorn weer uitgroeien tot een evenement van allure!
Hans Commissaris, de voorzitter van Culinair Uithoorn aan de Amstel, meldt dat er veel belangstelling is van de restauranthouders en dat de inschrijving voorspoedig verloopt. Daarnaast hebben verschillende organisaties uit het bedrijfsleven al aangekondigd ook dit jaar te willen participeren d.m.v. sponsoring van verschillende onderdelen van deze culinaire happening.
Het goede doel: Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie
Aan de hand van speciaal voor dit evenement gemaakte muntjes wordt een bepaald percentage van de opbrengst door de restaurateurs afgedragen aan het goede doel.
Dit jaar heeft Lions Club Uithoorn gekozen voor o.a. het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie. Dit is een uniek initiatief van ouders van patiënten én van professionals in de kinderoncologie in Nederland om alle topexpertise op zorg- en onderzoeksgebied samen te voegen in één nationaal Kinderoncologisch Centrum.
Het Prinses Máxima Centrum, met in totaal tachtig opnameplaatsen en veertig plaatsen voor dagbehandeling, wordt momenteel gebouwd op het terrein van het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, in verbinding en samenwerking met het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Daarnaast wordt er nauw samengewerkt met ziekenhuizen verspreid over Nederland in een ‘shared care’ concept. Dat houdt in, dat de minder complexe delen van de zorg dichter bij huis kunnen plaatsvinden, maar altijd onder regie van het Prinses Máxima Centrum.
Concentratie van behandeling van en onderzoek naar alle vormen van kinderkanker in één centrum is een wezenlijke stap naar betere kwaliteit en hogere overlevingskansen.

Organisator Lions Club Uithoorn verwacht een groot aantal bezoekers en hoopt daardoor een mooi bedrag te kunnen aanbieden aan het voor dit jaar uitgekozen goede doel: het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie!
Mocht u ook belangstelling hebben voor deelnemen of  sponsoring van een van de  activiteiten tijdens Culinair Uithoorn aan de Amstel, neem dan contact op met;

Hans Commissaris; ,mobiel. 06 430 78244 of per e-mail: hans@commissarisonline.nl

Maarten Poelmans; mobiel o6 252626049  of per email  info@poelmanscommunication.nl
Voor meer informatie zie de website: www.culinairuithoornaandeamstel.nl