BinnenhofInsideOut een succesvolle design contest voor creatief Nederland, georganiseerd door Poelmans Communication in opdracht van FaberExposize.

Het kloppend hart van onze democratie wordt vanaf 2020 tot in 2025 gerenoveerd. Het Binnenhof is de plek waar Nederland vorm kreeg en door de eeuwen heen bleef veranderen. Het oudste regeringscentrum ter wereld, dé selfieplek van Den Haag, een toeristische trekpleister van betekenis.
Het Binnenhof is ook een schatkamer vol verhalen. Verhalen over mensen, hun keuzes, toevalligheden, hun interacties in
achterkamers en in het openbaar. Maar ook moedige stellingnames, principiële keuzes en discussies die nog steeds nagal- men.
Deelnemers aan deze design contest zijn uitgedaagd de waarde van dit iconische complex tijdens de verbouwing méér in
plaats van minder zichtbaar te maken! Om 800 jaar aan verhalen, geheimen en betekenis vanachter de bekende gevels
vandaan te trekken en een nieuw podium te geven met de hele Haagse binnenstad als decor. Een verrassend en goed
doordacht concept voor een visuele manifestatie, met de directe omgeving van het Binnenhof als decor: van straten en
pleinen, tot de markante gebouwen, de Hofvijver, het Malieveld en ga zo maar door.
Een concept dat nieuwe wegen verkent, ook qua techniek en materiaal. Dat bezoekers trekt en blijft verrassen, vijf en half jaar lang! En dat andere (creatieve) ondernemers inspireert en een podium biedt, zodat het Binnenhof en omgeving tijdens de renovatie meer dan ooit in de schijnwerpers komen te staan.
Een ontwerpwedstrijd voor heel creatief Nederland: professionals en studenten. Een uitdaging om een concept te bedenken voor een visuele belevenis die van Den Haag een plek maakt waar je juist tijdens de renovatie wilt zijn.

Edwin Scheepens en Janneke Verhagen van Studio Zuid Design, wonnen afgelopen zaterdag 20 oktober tijdens DDW de prijs van Design Contest BinnenhofInsideout  in categorie I Professionals met hun Stork Walk. De prijs werd hun overhandigd, op een feestelijke bijeenkomst, door juryvoorzitter Hedy d’Ancona en organisator Maarten Poelmans.

FOTO: de jury bijeen in Huize D’Ancona, v.l.n.r. : Marco Esser, Eric Verkerk, Mary Hessing, Hedy d’Ancona, Michiel Middendorf en Erwin Olaf. Voor zittend Martijn Paulen en Nynke Tynagel. (Nynke van Studio Job, verving Job Smeets. Conrad van Tiggelen was verhinderd voor de eerste bijeenkomst).